zondag 31 januari 2016

Nieuwjaar: de speech van onze voorzitter!



Meer sfeerfoto's vind je hier (foto's weggehaald wegens nieuwe privacy wetgeving), maar we laten jullie graag nog meegenieten van de speech van onze voorzitter.

Goedenavond iedereen en welkom op onze nieuwjaarsdrink. 
Eerst en vooral de beste wensen voor het nieuwe jaar, een goede gezondheid en veel leef en werkvreugde.
Deze keer is onze unieke live show eens op verplaatsing. Er is dan ook een goede
reden voor want het is gebeurd!!! De winnaars van onze Mia’s zijn gekend. Ik heb ook Stan Van Samang gevraagd maar ik heb daarnet vernomen dat hij nog onderweg is. Maar ik mocht al laten weten wie onze genomineerden zijn voor deze 41ste MIA’s, onze Mensen In Actie. ‘t Zijn tevens ook de winnaars trouwens.
Voor de categorie beste vlaamstalige gaat de MIA naar de leerkrachten van de eerste graad. Ik kan mij herinneren dat mijn kinderen toen veel apenstreken uithaalden maar zij zijn in staat om naast maan roos en vis, katten en apenafspraken te maken. Niemand die hen dat zo goed nadoet.
Daarnaast is er de MIA voor beste anderstalig. Die gaat natuurlijk naar de leerkrachten van de derde graad. Daar leer je dat salut plots hetzelfde is dan Bonjour. Je ne l'ai pas beaucoup mangé du fromage comme biensûr. Vrij vertaald: aan mij gaan deze juffen nog werk hebben.
De MIA voor beste buitenlandse gaat naar…. de juffen van de 2de graad. Elke 2 jaar nemen zij de taak op zich om met onze kids de grens over te steken naar het verre West-Vlaanderen. Naar het “zeetje”. Niemand die hier begrijpt welke taal ze daar spreken dus knap dat onze juffen die uitdaging steeds opnieuw aangaan. Dus de terechte winnaars.
Voor beste decor gaan de medewerkers van onze school mee aan de haal. Zij zorgen er voor dat alles steeds piekfijn in orde is en vlot verloopt. Van onthaal tot het opblinken van onze refter. Niks wordt door hen aan het lot overgelaten.
De mia voor meest creatieve videoclip gaat zonder enige twijfel naar onze kleuterjuffen. Wat zij kunnen maken met wat papier en een plastiek bekertje is niet te evenaren. Met onze kleinste schatten maken zij de grootste dingen.
Voor de mia van meest populaire gaat naar onze turnjuffen. Ik heb nog iemand horen klagen dat ze geen les hebben maar dat het turnen is. Turnen, even helemaal iets anders en even weg van de banken.
Best doorbraak gaat naar de Technische ploeg. In de zomer zijn ze gestart met de speelwand, daarna waren er de goals en dan een klimrek. En als dat nog niet voldoende is krijgt de refter in februari een echte facelift, dus hier is nog geen sprake van stilvallen.
In de categorie beste nieuwkomer gaat onze PR groep met de prijs aan de haal. We moeten het niet onder stoelen of banken steken dat de ouderraad kleiner wordt maar we blijven niet bij de pakken zitten. Onze nieuwe werkgroep is hun grijze hersenencellen aan het pijnigen om deze evolutie in kaart te brengen en te kijken naar mogelijke oplossingen. We kijken uit naar hun verslaggeving in de toekomst.
In de categorie beste groep gaan onze helpende handen met de prijs aan de haal. Op hen kunnen wij terugvallen om ons denkwerk mee te ondersteunen maar dan in de uitvoering ervan. Zonder hen is er vaak geen bier, geen aankleding van de zaal en geen bestelling mogelijk. Ze mag nog best wat verruimen want met zoveel activiteiten kunnen we dat best gebruiken.
De Lifetime Achievement Award gaat naar het Nelekesfeest en haar medewerkers. En binnenkort is het weer zover. De spreuk zegt: “Ge hebt niet in Nieuwkerken gewoond als ge geen Nelekesfeest hebt bijgewoond”. Er zijn geen mooiere woorden om deze traditie te blijven doorzetten.
De mia voor beste praatprogramma gaat naar de leden van de ouderraad. Uren zitten we samen aan tafel. Bespreken we verschillende onderwerpen. Het ene thema al iets makkelijker dan het andere. Soms is het doodernstig en soms is er de ene grap na de andere.
En als laatste genomineerde is er de mia voor de rijzende ster en deze gaat naar…. een beetje naar ieder van ons. En dit omdat ik fier ben op de samenwerking die we steeds met elkaar verwezenlijken. Hoe klein we ook geworden zijn we kunnen toch echt wel op elkaar rekenen en dat is ook bijzonder. Leerkrachten, medewerkers van de school, iedereen van de ouderraad bedankt om hiervoor een MIA zelf te zijn.
Dus er rest mij niks anders dan het glas te heffen en jullie een geweldig nieuw jaar toe te wensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten